Dušené ledvinky na paprice a kmínu - postup přípravy
Vyzkoušejte recept od paní Vladimíry Bosákové, která se podělila o svůj rodinný recept z kuchařky vydané roku 1959. Dušené ledvinky na paprice a kmínu můžete podávat s vařenou rýží, bramborami nebo čerstvě upečeným chlebem.
Ingredience
Ledvinky opláchněte pod tekoucí vodou a usušte je. Odstraňte nejedlé části a rozřízněte je napůl. Vyjměte močovody, dejte je do mísy a spařte vařící vodou, abyste odstranili pach moči. Poté je znovu usušte a nakrájejte na velmi tenké plátky.
Očistěte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. V hlubší pánvi nechte rozpustit sádlo a orestujte cibuli do zlatova. Přidejte ledvinky, dochuťte kmínem a duste je 6–8 minut ve vlastní šťávě.
Ledvinky zaprašte mletou paprikou, lžící hladké mouky a důkladně promíchejte. Podlijte trochou vody a přiveďte je k varu. Až nyní směs dochuťte solí a ihned podávejte s vařenou rýží.
Tip: Naložte rozřezané a očištěné ledvinky alespoň na 1 hodinu do mléka. Pach moči by se měl úplně ztratit.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.