Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ondráš v bramborovém těstíčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ondráš v bramborovém těstíčku - postup přípravy

Skvěle dochucené bramborákové těsto a vepřové maso, to je vepřový řízek Ondráš, který si prostě musí zamilovat každý mlsný strávník. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá a podle osvědčeného receptu Youtube kanálu Vaříme s Mozkem jej zvládne uvařit opravdu každý.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Pokud jsou brambory příliš vodnaté, přebytečnou vodu vymačkejte a slijte.

2. KROK

Česnek oloupejte, prolisujte a smíchejte s nastrouhanými bramborami. K bramborám s česnekem přimíchejte vejce.

Tip: Pokud nemáte lis na česnek, můžete jej také nastrouhat na jemném struhadle. 

3. KROK

Osolte, dochuťte majoránkou, pepřem, celým kmínem a řádně promíchejte. Poté postupně přidejte 2–3 lžíce hladké mouky, aby vzniklo těsto přijatelné konzistence.

Těsto by nemělo být ani příliš řídké, ani příliš husté. Vše záleží na vodnatosti brambor. 

4. KROK

Řízky z vepřové kýty jemně naklepejte. Použijte mikrotenový sáček, abyste zabránili znečištění paličky na maso i kuchyňského prkénka a ušetřili si tak čas při úklidu po vaření.

5. KROK

V nepřilnavé pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje. Na rozpálený olej dejte vrstvu bramborákového těsta, na těsto položte plátek naklepaného masa a zalijte další vrstvou těsta. Řízky smažte při střední teplotě z obou stran dozlatova.

6. KROK

Vepřový řízek Ondráš doporučujeme servírovat s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Jako přílohu je možné použít také například kysané zelí.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů