Nadýchané jablíčkové řezy s mascarpone - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na nadýchané jablíčkové řezy s mascarpone od paní Dagmar Kazdové. Tento dezert si můžete připravit na rodinnou oslavu nebo k nedělní kávě.
Těsto
Jablečná náplň
Náplň z mascarpone
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a poté přijdete mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a dobře promíchejte.
Z bílků a se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně a pomalu ho na dvakrát vmíchejte do těsta. Poté těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
Korpus pečte přibližně 20 minut při teplotě 180 °C, nebo dokud těsto nebude krásně růžové. Poté plech vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout
Jablka omyjte a zbavte slupky. Nastrouhejte je na hrubém struhadle. Vložte je do hrnce, přilijte k nim hrnek vody a vařte je téměř do změknutí. Poté přilijte pudink rozmíchaný v půl hrnku vody a dobře promíchejte.
Poté jablka ještě chvíli povařte, přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Ihned vylijte jablečnou náplň na korpus a nechte vychladnout.
Ke šlehačce přidejte mascarpone, ztužovače a cukr podle chuti. Krém důkladně vyšlehejte a naneste ho na jablečnou náplň a pečlivě ho uhlaďte.
Nakonec řez posypte mletou skořicí nebo nastrouhanou čokoládou a nechte ho vychladit v lednici. Poté ho nakrájejte na pravidelné kousky a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.