Králičí guláš se smetanou - postup přípravy
Vyzkoušejte netradiční králičí guláš podle starého rodinného receptu od paní Vladimíry Bosákové. Jako přílohu zvolte nadýchané houskové knedlíky.
Ingredience
Králičí hřbet omyjte pod tekoucí vodou a vložte ho do tlakového hrnce. Mrkev, celer a petržel oloupejte a přidejte je ke králíkovi.
Králíka dochuťte solí, celým pepřem a přidejte nové koření a bobkový list. Poté přilijte 1500 ml vody a vařte přibližně 1 hodinu, dokud maso úplně nezměkne.
Poté maso vyjměte a oberte ho od kosti. Vývar sceďte, vyjměte kořenovou zeleninu a rozmixujte ji s malým množstvím vývaru.
Vývar vraťte do hrnce, přidejte obrané maso a rozmixovanou zeleninu. Ve smetaně rozmíchejte lžíci hladké mouky a směs přilijte do vývaru.
Vše společně pečlivě promíchejte a guláš vařte ještě 10 minut. Poté ho dochuťte citronovou šťávou a solí. Guláš ihned servírujte s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.