Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Králičí guláš se smetanou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Králičí guláš se smetanou - postup přípravy

Vyzkoušejte netradiční králičí guláš podle starého rodinného receptu od paní Vladimíry Bosákové. Jako přílohu zvolte nadýchané houskové knedlíky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Králičí hřbet omyjte pod tekoucí vodou a vložte ho do tlakového hrnce. Mrkev, celer a petržel oloupejte a přidejte je ke králíkovi.

2. KROK

Králíka dochuťte solí, celým pepřem a přidejte nové koření a bobkový list. Poté přilijte 1500 ml vody a vařte přibližně 1 hodinu, dokud maso úplně nezměkne.

3. KROK

Poté maso vyjměte a oberte ho od kosti. Vývar sceďte, vyjměte kořenovou zeleninu a rozmixujte ji s malým množstvím vývaru.

4. KROK

Vývar vraťte do hrnce, přidejte obrané maso a rozmixovanou zeleninu. Ve smetaně rozmíchejte lžíci hladké mouky a směs přilijte do vývaru.

5. KROK

Vše společně pečlivě promíchejte a guláš vařte ještě 10 minut. Poté ho dochuťte citronovou šťávou a solí. Guláš ihned servírujte s houskovým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů