Dvoubarevné sušenky z hořkého kakaa ve tvaru lístků - postup přípravy
Pokud toužíte, aby bylo o Vánocích na vašem stole něco zajímavého, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na cukroví ve tvaru lístků. Dvoubarevné sušenky můžete podávat nejen o svátcích, ale také na jiných rodinných a přátelských sešlostech.
Ingredience
Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte cukr a vše dobře zamíchejte. Do směsi přilijte olej a znovu zamíchejte.
Do jedné mísy dejte polovinu těsta a přes síto na něj nasypejte kakao. Rukama kakao zapracujte do těsta a vytvořte tmavou hmotu.
Tip: Prosetí kakaa před jeho přidáním do těsta nepodceňujte. Pokud by v kakau byly nějaké větší kusy, mohly by v těstu vzniknout hrudky.
Do světlého těsta přidejte 2 lžíce mouky a rukama ji zapracujte. Pomocí rukou dělejte z obou těst malé válečky, které následně spojte dohromady a vytvořte tvar listu.
Jednu stranu spojených těst obalte v cukru a vytvořte na ní rýhy. Hotové „listy“ dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Před podáváním nechte vychladnout.
Tip: Rýhy v těstu vytvářejte pomocí nože pouhým přitlačováním čepele.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89