Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná vánoční štola bez vajec

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Nadýchaná vánoční štola bez vajec - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na vánoční štolu podle paní Jaroslavy Slavíkové. Nejenže výborně chutná, přidat si do ní můžete vše, co máte rádi, a pokud ji úhledně zabalíte, máte skvělý dárek pro vaši rodinu a přátele.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte polohrubou mouku a promíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva. Poté přidejte cukr, sůl, vanilkový cukr a opět lehce promíchejte.

2. KROK

Do mísy přidejte změklou Heru, tvaroh a zakysanou smetanu. Poté přidejte nasekané mandle, rozinky a nastrouhanou citrónovou kůru.

3. KROK

Těsto velmi důkladně promíchejte a vytvořte z něj dva stejně velké válce. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 160–170 °C a štoly pečte přibližně 45 minut. Před koncem pečení vyzkoušejte párátkem, zda je těsto uprostřed upečené.

5. KROK

Po upečení štoly bohatě potřete rozpuštěným máslem a obalte je v moučkovém cukru. Vychladlé štoly poté zabalte do fólie.

6. KROK

Tip: Kromě mandlí a rozinek můžete do těsta přidat i kandované ovoce nebo ořechy.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů