Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort s bílou čokoládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nepečený dort s bílou čokoládou - postup přípravy

Dorty jsou vrcholem cukrářského umění a řada začínajících cukrářů si na ně netroufá. Chutný a krásný dort se dá připravit velmi rychle, nemusíte dokonce ani zapínat troubu, nejnáročnější na jeho přípravě je čekání, až konečně ztuhne v lednici a vy si budete moct kousek ukrojit.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Jednotlivé sušenky postupně namáčejte v mléce a skládejte do formy. Nejprve skládejte po jejím obvodu, následně vyložte také dno.

2. KROK

Vaječný žloutek vyšlehejte s mlékem. Přisypte kukuřičný škrob a řádně rozmíchejte. Na závěr zašlehejte kondenzované mléko.

3. KROK

Směs žloutků, škrobu a mléka za neustálého míchání postupně zahřívejte. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Měla by mít konzistenci uvařeného pudinku. Do krému vmíchejte smetanový sýr. Měl by vzniknout hladký krém.

4. KROK

Polovinu krému vlijte do připravené dortové formy, vyložené sušenkami. Uhlaďte a poklaďte kousky zbylých sušenek. Následně přidejte zbylý krém a opět uhlaďte. Dort nechte v chladničce ztuhnout alespoň několik hodin.

5. KROK

Do horkého mléka vsypte bílou čokoládu nakrájenou na kostičky a za stálého míchání rozpouštějte. Vzniklou polevu nalijte na vychlazený dort a nechte zcela ztuhnout.

6. KROK

Vychlazený dort opatrně vyjměte z formy. Krájejte na jednotlivé dílky a servírujte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: BAZILIKA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů