Šuhajdy z ledových kaštanů s ořechy - postup přípravy
K Vánocům čokoláda tak nějak patří. Připravte si proto chutné čokoládové šuhajdy z ledových kaštanů podle receptu paní Hany Petrášové. S tímto receptem nemusíte použít troubu a budete ho mít hotový za 15 minut.
Poleva
Náplň
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji varu. Na hrnec položte mísu, do které vsypejte rozlámané ledové kaštany a máslo. Vypněte oheň a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
Nyní si připravte náplň. Smíchejte oříšky, moučkový cukr, máslo, rum a vanilkový cukr s mlékem a za stálého míchání vařte ½ minuty.
Tip: Pár oříšků si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Následně si připravte papírové košíčky, které naplňte do jedné třetiny čokoládovou polevou, na ni dejte lžíci náplně a vše zalijte znovu čokoládou. Košíčky dozdobte oříškem dle vlastní fantazie a dejte je vychladit do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.