Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké malinové hvězdičky s ovocným prachem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Křehké malinové hvězdičky s ovocným prachem - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, jaké cukroví připravíte na letošní Vánoce, vyzkoušejte křehké malinové hvězdičky podle paní Anety Vagalové. Recept na ně je velmi snadný a rychlý.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse smíchejte hladkou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, malinový pudink, špetku prášku do pečiva a malinový prach. Poté vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho odpočinout v lednici po dobu alespoň 30 minut. Poté těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše.

3. KROK

Vykrájejte z těsta hvězdičky nebo jiné tvary, které si přejete a do poloviny z nich vykrájejte kolečka. Poté hvězdičky položte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Hvězdičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C do růžova, přibližně 10 minut. Poté je nechte zcela vychladnout.

5. KROK

Pokud chcete cukroví více ozdobené, můžete hvězdičky s výkrojem postříkat bílou čokoládou nebo citrónovou polevou.

6. KROK

Malinovou marmeládu lehce promíchejte a potřete hvězdičky bez výkroje a přilepte na ně hvězdičky s výkrojem. Poté je nechte zcela ztuhnout.

7. KROK

Tip: Malinový prach i marmeládu propasírujte přes sítko. Zbavíte se tak nepříjemných semínek. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů