Křehké malinové hvězdičky s ovocným prachem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jaké cukroví připravíte na letošní Vánoce, vyzkoušejte křehké malinové hvězdičky podle paní Anety Vagalové. Recept na ně je velmi snadný a rychlý.
Ingredience
V míse smíchejte hladkou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, malinový pudink, špetku prášku do pečiva a malinový prach. Poté vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho odpočinout v lednici po dobu alespoň 30 minut. Poté těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše.
Vykrájejte z těsta hvězdičky nebo jiné tvary, které si přejete a do poloviny z nich vykrájejte kolečka. Poté hvězdičky položte na plech vyložený pečicím papírem.
Hvězdičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C do růžova, přibližně 10 minut. Poté je nechte zcela vychladnout.
Pokud chcete cukroví více ozdobené, můžete hvězdičky s výkrojem postříkat bílou čokoládou nebo citrónovou polevou.
Malinovou marmeládu lehce promíchejte a potřete hvězdičky bez výkroje a přilepte na ně hvězdičky s výkrojem. Poté je nechte zcela ztuhnout.
Tip: Malinový prach i marmeládu propasírujte přes sítko. Zbavíte se tak nepříjemných semínek.