Vanilkové sádlové rohlíčky s ořechy - postup přípravy
Vanilkové sádlové rohlíčky podle ověřeného rodinného receptu paní Dagmar Kazdové se stanou nejoblíbenějším vánočním cukrovím celé vaší rodiny, jsou křehké a nesmírně lahodné. Nelekejte se ani použitého sádla, v pečivu není vůbec cítit a naopak mu dodává vláčnost.
Rohlíčky
Na obalení
V míse utřete máslo, sádlo a moučkový cukr do hladké pěny. Přidejte vejce a pokračujte v míchání. Poté přisypte jemně mleté ořechy a hladkou mouku. Vypracujte hladké nelepivé těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici minimálně 1 hodinu odpočívat. V ideálním případě jej nechte v chladničce přes noc.
Odpočaté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 5 mm. Poté vykrájejte z těsta tvary rohlíčků podle vašeho výběru.
Plech vyložte pečicím papírem a rohlíčky na něj opatrně naskládejte. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu asi 10–12 minut, dokud nejsou zlatavé.
Upečené rohlíčky nechte lehce zchladnout na mřížce. Následně je obalte ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.