Ořechové cimpr campr plněné čokoládou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na vánoční cukroví, které není složité, vyzkoušejte křehké cimpr campr podle paní Jitky Kořánové. Jsou plné ořechové chuti, kterou podtrhne jemná čokoláda.
Ingredience
V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a žloutek. Poté přidejte změklé máslo a vypracujte hladké těsto.
Těsto nechte odpočinout v lednici po dobu alespoň 30 minut. Z těsta vytvořte malé kuličky velikosti lískového oříšku. Poté pomocí konce vařečky udělejte v každé kuličce důlek.
Kuličky položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
Cimpr campr vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Rozpuštěnou čokoládu naplňte do vzniklých důlků. Před podáváním je můžete pocukrovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.