Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené piškotové koule v čokoládě s pomerančovou šťávou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Nepečené piškotové koule v čokoládě s pomerančovou šťávou - postup přípravy

Tento recept potěší všechny milovníky kombinace čokolády a ovoce. Připravte si výborné nepečené piškotové koule v čokoládě se šťávou z pomeranče podle paní Romany Važanské.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Piškoty rozdrťte a zalijte je rozpuštěným máslem. Z pomeranče vymačkejte šťávu a přidejte ji společně s marmeládou do piškotové směsi. Vypracujte těsto a vytvořte z něj koule, které nechte ztuhnout v lednici. 

2. KROK

Zatímco koule tuhnou, připravte si polevu. Do hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Na hrnec dejte mísu s rozlámanou čokoládou na vaření, máslem, vodou a marmeládou. Jakmile se začne voda vařit, teplo vypněte a směs v míse míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. 

3. KROK

Ztuhlé koule vyndejte z lednice a do čokoládové polevy je ponořte. Na závěr koule posypejte Grankem a dejte opět chladit do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete podávat.

Tip: Koule můžete podávat v ozdobných papírových košíčcích, díky kterým se vám nebudou kutálet po celém talíři.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů