Dietní pórkový salát se šunkou a česnekem - postup přípravy
Pórkový salát je jedním z nejlepších salátů, které můžete připravit jako přílohu k jakékoli večeři, od vepřových kotlet po kuře. K přípravě rychlé a zdravé přílohy vám stačí jen pár surovin a několik minut času, v ledničce vám navíc vydrží uchovaný i více než dva dny.
Salát
Zálivka
Pórek důkladně omyjte, abyste ho zbavili případných zbytků prachu a hlíny. Nakrájejte jej na jemné proužky, osolte a nechte několik minut stát.
Mezi tím oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na jemném struhadle. Oloupané jablko nastrouhejte na hrubém struhadle.
Z odstátého pórku slijte přebytečnou vodu, přidejte k němu nastrouhanou mrkev a jablko. Přimíchejte na kostičky nakrájenou šunku a sýr.
Stroužek česneku oloupejte a prolisujte pomocí lisu. Smíchejte zakysanou smetanu s bílým jogurtem, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou pažitku, osolte, opepřete a vše společně vymíchejte.
Připravenou zálivku vlijte do mísy ke směsi zeleniny, šunky a sýru. Vše společně řádně promíchejte. V uzavřené nádobě lze salát skladovat v chladničce přibližně 2–3 dny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.