Nadýchané dýňové želé s citrónem - postup přípravy
Dýně je zelenina, kterou nemusíte používat jen do omáček, pyré, salátů nebo koláčů. Pokud hledáte inspiraci na originální sladký dezert, připravte si nadýchané dýňové želé s citrónem, které vás okouzlí svou netradiční chutí.
Ingredience
Dýni oloupejte a nakrájejte ji na menší kousky. Vložte ji do hrnce a zalijte ji vodou. Vařte ji 10–15 minut, nebo dokud nezměkne. Doba vaření závisí na zralosti dýně a velikosti kousků.
Vodu slijte a dýni rozmixujte na hladké pyré pomocí ponorného mixéru. Poté přidejte cukr a šťávu z půlky citronu. Směs vařte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Agar zalijte 4 lžícemi vody a nechte ho 5 minut nabobtnat. Poté ho přidejte do dýňového pyré a velmi důkladně ho vmíchejte.
Formu vymažte olejem a směs do ní přelijte. Poté ji vložte na 5 hodin do lednice, dokud želé zcela ztuhne. Nakonec ho vyklopte z formy a nakrájejte na porce.
Tip: Každou kostičku můžete obalit ve strouhaném kokosu, který želé dodá křupavost a lehce exotickou chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мой Дастархан Вкусно и Быстр