Sněhové pusinky ze dvou ingrediencí - postup přípravy
Sněhové pusinky podle paní Jany Podolákové Burkartové jsou neodolatelně chutné, křehké a doslova se rozplývají na jazyku. Tento recept vám ukáže, jak snadno proměnit bílkový sníh v nádherné pusinky, které jsou ideálním vánočním cukrovím či dezertem pro každou slavnostní příležitost.
Ingredience
Bílky smíchejte s cukrem a metličkou je šlehejte ve vodní lázni, dokud se cukr nerozpustí. Ve směsi by neměly zůstat žádné krystalky.
Poté směs přelijte do mixéru a šlehejte na střední stupeň. Rychlost postupně zvyšujte a pokračujte ve šlehání, dokud sníh nebude tuhý.
Do sněhu přidejte kapku gelové potravinářské barvy, dle vašeho výběru. Pokračujte ve šlehání, dokud se barva rovnoměrně nerozprostře.
Směs přesuňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte pusinky. Následně je ozdobte cukrářským zdobením.
Pusinky sušte v troubě vyhřáté na 100 °C po dobu asi 2 hodin. Dobu pečení upravte dle vaší trouby. Správně usušené pusinky o sebe při poklepání „cinkají“.
Pusinky nechte zcela vychladnout. Poté je uložte do uzavřené krabice či plechovky a uchovávejte v suchu a chladu, aby zůstaly křehké.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.