Domácí česnekový chléb s tymiánem

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí česnekový chléb s tymiánem - postup přípravy

Netradičním pečivem může být kynutá placka z těsta na bílé pečivo. Pokud ji zapečete s česnekem, smetanovým sýrem, cibulkou a tymiánem, bude opravdu skvělá.
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte cukr, sušené droždí a vlažnou vodu. Zamíchejte a počkejte několik minut, dokud nezačne pracovat kvásek. Poté přidejte mouku a sůl a zamíchejte. Nakonec nalijte olivový olej a rukama nebo robotem zpracujte do hladkého nelepivého těsta. Přikryjte a nechte 30 minut kynout.

2. KROK

Do mísy si prolisujte česnek. Přidejte k němu smetanový sýr, nadrobno nasekanou jarní cibulku a olivový olej. Vše dobře promíchejte.

3. KROK

Těsto vyklopte na pomoučněný vál a vyválejte z něho silnější obdélníkovou placku. Vyložte plech pečícím papírem a placku na něj položte. Celý vršek namažte směsí sýra a česneku. Navrch nasypete nahrubo strouhaný čedar a trochu sušeného tymiánu. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte 15 až 20 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 246 hlasů
Nahlásit chybu
83 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt