Nakládaný hermelín s cibulí a česnekem - postup přípravy
Pokud jste milovník nakládaných sýrů, vyzkoušejte tento recept podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Nakládaný hermelín si nejlépe vychutnáte s oblíbeným vínem, pivem a především s čerstvým pečivem.
Ingredience
Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. Červenou papriku důkladně omyjte, zbavte ji semeníků a nakrájejte ji na proužky.
Zeleninu přendejte do mísy, přidejte mletou sladkou papriku, dijonskou hořčici, mletý pepř, nové koření, sůl a lžíci slunečnicového oleje.
Vše velmi pečlivě a důkladně promíchejte. Hermelín nakrájejte na měsíčky a dejte ho stranou. Do sklenice vložte část zeleniny a poté přidejte část sýru.
Na hermelín položte zeleninu, přijdete bobkový list, opět přidejte sýr a poté ho zakryjte zbylou zeleninou. Nakonec vše zalijte slunečnicovým olejem.
Sklenici uzavřete, lehce s ní zatřeste a uložte ji na týden do lednice. Poté sýr servírujte s oblíbeným nápojem, čerstvým pečivem a zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty