Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sněhová roláda se smetanovou náplní a jahodami

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Sněhová roláda se smetanovou náplní a jahodami - postup přípravy

Chcete-li ohromit své hosty nádherným dezertem, servírujte jim sněhovou roládou, která je zajímavá na pohled a skvěle chutná. Roláda je osvěžující a není náročná na přípravu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse rozšlehejte vaječné bílky, přisypte vanilkový cukr a následně moučkový cukr. Šlehejte 10–15 minut, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Do směsi přidejte citronovou šťávu s kukuřičným škrobem a šlehejte dalších 20 vteřin.

2. KROK

Směs na závěr promíchejte, rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a vytvořte na ní ozdobné vlnky, jaké můžete vidět na videu. Poté celý povrch posypte mandlemi a pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 30 minut. 

3. KROK

Tip: Při sundávání těsta z plechu těsto přikryjte pečicím papírem a plech překlopte. Použitý pečicí papír z těsta sejměte. 

4. KROK

V míse rozmixujte jahody a propasírujte je do jiné nádoby. Poté do jahod vmíchejte cukr a kukuřičný škrob. Jahodovou směs vložte do cukrářského sáčku a odložte bokem.

5. KROK

V jiné míse vyšlehejte smetanu, do které následně přidejte tvaroh a cukr. Šlehejte, dokud nezískáte tuhý krém, kterým potřete upečené těsto. Následně na těsto vymačkejte z trezírovacího sáčku jahodovou směs tak, abyste vytvořili pruhy. 

6. KROK

Poté těsto zarolujte a sněhovou roládu vložte do lednice a chlaďte ji 2 hodiny. 

Poznámka: Roládu podávejte nakrájenou na kousky, ozdobenou zbytkem smetanového krému s jahodami a sněhovými pusinkami. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů