Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí stehýnka v medové omáčce

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí stehýnka v medové omáčce - postup přípravy

Už jste přejedení vepřového a hovězího masa? Pak vsaďte na to kuřecí. Respektive se inspirujte tímto skvělým receptem na medová kuřecí stehýnka. Hodit se budou jak na rodinný oběd, tak i na slavnostnější večeři s přáteli. Příprava je velice jednoduchá, a tak se ani začátečníci nemusí obávat nezdaru.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si předehřejte troubu na cca 200 °C. Pak v misce smíchejte hladkou mouku s mletou sladkou paprikou. Do směsi ponořte následně každé stehýnko a položte jej na plech vymazaný slunečnicovým olejem. Také nezapomeňte maso z obou stran osolit a opepřit. Nyní se pusťte do výroby omáčky. Ve středně velké míse si smíchejte lisované česnekové stroužky s medem a sójovou omáčkou. Nakonec výslednou omáčkou kuřecí stehýnka přelijte, pekáček překryjte alobalem a dejte péct do trouby asi na půl hodiny.




Asi po patnácti minutách alobal z plechu sejměte a dopékejte další čtvrt hodinu do křupava. Pokrm podávejte nejlépe s vařenou rýží. Skvělá však budou stehýnka v medové omáčce i s čerstvým pečivem typu bagetka či bílý chléb. Milovníci zdravějších příloh mohou zvolit klidně i bulgur, pohanku, nebo kuskus. Obdobným způsobem lze připravit i kuřecí křidýlka, která se budou hodit na jakoukoliv rodinnou party. Všichni strávníci si je zamilují, uvidíte. Skvostná budou třeba se zakysanou smetanou nebo česnekovými dipy. A abyste doplnili i trochu té zeleniny, je dobré přikusovat i zeleninový salátek. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů