Salát z řepy s jarní cibulkou a česnekem - postup přípravy
Vyzkoušejte jednoduchý a chutný salát z řepy. Hodí se k podávání ve všední dny, ale také se bude skvěle vyjímat na slavnostní tabuli.
Ingredience
Do vroucí vody ponořte omytou červenou řepu a uvařte ji do změknutí. Poté ji nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní přebytečnou šťávu.
Poznámka: Menší řepy stačí vařit přibližně 1 hodinu. Větší řepy budou potřebovat až 3 hodiny.
Uvařte také vejce natvrdo – potrvá to 10 minut. Poté je z vody vyjměte, nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
K vymačkané řepě nastrouhejte sýr dle vlastní chuti a přidejte také nakrájená vejce. Následně nakrájejte oloupaný česnek najemno a přimíchejte ho do směsi k řepě. Salát opepřete, osolte a vmíchejte do něj majonézu.
Tip: Salát můžete servírovat posypaný omytou a nakrájenou jarní cibulkou. Chutná skvěle jako příloha k masu, ale také jen tak, s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Ириной Хлебниковой