Nivové karbanátky s česnekem - postup přípravy
Pokud si na chvíli chcete odpočinout od masa, připravte si tyto rychlé a chuťově originální nivové karbanátky podle receptu paní Petry Pospíchalové. Připravíte je během pár minut a můžete si na nich pochutnat nejen zatepla, ale také zastudena. Jsou opravdu výborné.
Ingredience
Nivu nastrouhejte a v míse ji smíchejte s vejci. Do směsi přidejte kostku droždí, prolisovaný česnek, majoránku a teplou vodu. Všechny ingredience zamíchejte a nechte směs asi 30 minut kynout.
Poznámka: Chcete-li použít více nivy, doporučujeme navýšit také množství vajec, a to v poměru 1 vejce na 100 g nivy.
Po půl hodině do směsi vsypte strouhanku tak, aby se směs zahustila a ingredience se spojily. Je-li to nutné, karbanátkovou směs dosolte.
Poznámka: Se solí to nepřehánějte, protože niva je sama o sobě dost slaná.
Nyní vytvářejte karbanátky o průměru přibližně 5 cm a o výšce asi 0,5 cm. Díky droždí nivové karbanátky při smažení ještě nakynou.
Karbanátky smažte z každé strany aspoň 2 minuty, dozlatova.
Tip: Nivové karbanátky podávejte s oblíbenou přílohou. Skvěle chutnají s jemnou bramborovou kaší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.