Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová žebra s cibulí v pivní omáčce

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřová žebra s cibulí v pivní omáčce - postup přípravy

Vepřová žebírka lze snadno připravit v jedné pánvi jako rychlý oběd nebo večeři, která zabere jen přibližně 30 minut práce. Skvělou přílohou k nim jsou vařené brambory vylepšené o trošku másla a nasekanou petrželku.

Ingredience pro:
1 porce

Na žebírka

Na brambory

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte žebírka na menší kusy podél kosti. Dejte je do mísy, přidejte Teriyaki omáčku a dobře promíchejte. Pak přisypejte mouku a opět promíchejte.

2. KROK

Rozpalte na větší pánvi, nejlépe typu wok, olej a zprudka žebírka osmahněte z každé strany po dobu cca 5 minut. Pak je z ní vyjměte, nakrájejte cibule na proužky a dejte je smažit na pánev po dobu 5 minut.

3. KROK

Nakrájejte 3 stroužky česneku, přidejte je k cibuli, osolte, opepřete, dochuťte rozmarýnem a vše 1 až 2 minuty prosmahněte. Vraťte maso do pánve, zalijte ho světlým pivem a vařte pod poklicí 10 minut.

4. KROK

Poté přidejte rajčatovou omáčku. Vařte maso dalších 20 až 40 minut pod poklicí, dokud nebude měkké. Občas vše promíchejte. Před dokončením nakrájejte jarní cibulku a zamíchejte ji do omáčky.

5. KROK

Během vaření masa si oloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka. Poté z nich slijte vodu, hned k nim přidejte máslo a nasekanou petrželku a promíchejte. Podávejte s žebírky přelitými omáčkou.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů