Detoxikační jablkový odvar s mátou a zázvorem - postup přípravy
Připravte si přírodní detoxikační jablkový odvar ochucený mátou a medem, který vám nejen vyčistí tělo, ale zároveň výborně chutná. Na jeho přípravu budete potřebovat jen pár surovin, které najdete v každém větším obchodě.
Ingredience
Česnek očistěte a nakrájejte ho na plátky. Poté oloupejte zázvor, kurkumu a nakrájejte je na širší kousky. Jablko zalijte teplou vodou a velmi pečlivě ho omyjte.
Jablko nakrájejte na plátky. Poté omyjte citrón a ukrojte z něj 1 plátek. Vodu přiveďte k varu a mezitím pečlivě omyjte mátu.
Do konvičky vložte česnek, kurkumu, zázvor, citrón, jablko a mátu. Poté vše zalijte vroucí vodou, zamíchejte nápoj dřevěnou lžící a luhujte ho 5 minut.
Nápoj přelijte do sklenice a podle potřeby ho oslaďte medem. Pijte maximálně 3 sklenice denně a konzumujte ho vždy čerstvý.
Zdravotní účinky:
- posílení imunitního systému
- podpora zdravého trávení
- obsahuje vitamíny a minerály
- obsahuje antioxidanty a látky s protirakovinnými vlastnostmi
- snížení rizika vzniku některých typů rakoviny
- poskytuje ochranu před patogeny
Těhotné, kojící ženy a lidé užívající léky by měli před začátkem konzumace konzultovat se svým lékařem, zda je pro ně tento nápoj vhodný.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.