Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové lečo s cuketou a vejci

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zeleninové lečo s cuketou a vejci - postup přípravy

Lečo je docela nepohledné, o to však chutnější jídlo ze zeleniny, vajec a případně také uzeniny, které oceníte jako lehký a rychlý oběd během horkých letních dní. O svůj oblíbený recept na něj se s námi podělila paní Zdeňka Laštůvková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli, rajčata, cuketu a papriky nakrájejte na malé kousky. V pánvi nebo v hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte v něm cibuli dozlatova. Poté přidejte ostatní druhy zeleniny, promíchejte a vše společně duste doměkka.

2. KROK

Když je zelenina měkká, vyklepněte do ní vajíčka, osolte je a opepřete a, pokud chcete, přidejte také na kousky pokrájenou uzeninu. Vše společně chvíli za občasného promíchání restujte, odstavte ze sporáku a podávejte.

3. KROK

Pokud vám lečo zachutná, můžete také zeleninové směsi připravit více a předtím, než k ní přidáte vejce a uzeninu, ji naplnit do čistých a sterilizovaných sklenic. Ty zavíčkujte, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. I bez zavařování takto vydrží směs i déle než rok. Pak už ji stačí jen vyklopit ze skleničky, nechat prohřát a připravit tak, jak uvádíme výše.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů