Dvoubarevný hrnkový kefírový koláč - postup přípravy
Upečte své rodině snadný dvoubarevný hrnkový kefírový koláč, který budete mít hotový během chvíle. Doplnit ho můžete ovocným rozvarem, karamelovou či vanilkovou omáčkou.
Ingredience
Do mísy nasypte krupici, cukr a lehce je smíchejte. Poté k nim přilijte kefír a pečlivě ho vmíchejte. Směs nechte nabobtnat po dobu 20 minut.
Do mísy přidejte olej, hladkou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Vše pečlivě promíchejte a poté odlijte polovinu těsta do jiné mísy.
Do jedné poloviny těsta vmíchejte 2 lžíce hladké mouky a do druhé poloviny vmíchejte kakao. Poté formu o průměru 20 cm vymažte olejem.
Do středu formy začněte postupně přidávat po 2 lžících těsto bílé a poté hnědé. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.
Špejli zapíchněte do středu těsta a tahem ke kraji formy vytvořte okrasný vzor. Poté formu přendejte do předehřáté trouby.
Koláč pečte při teplotě 180 °C po dobu 35 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Servírovat ho můžete samotný, s ovocným rozvarem, karamelovou či vanilkovou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schnelle gerichte