Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkové ořechové řezy se sirupem a krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Hrnkové ořechové řezy se sirupem a krémem - postup přípravy

Hledáte-li osvěžující sladký dezert ke kávě nebo čaji, nepřehlédněte recept na hrnkové ořechové řezy. Pokrm je vláčný díky krému, kterému dodávají šmrnc křupavé ořechy na povrchu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus (1 hrnek = 200 ml)

Sirup

Krém

Na vymazání plechu

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pekáč vymažte olejem a vysypte jej moukou. V míse vyšlehejte vejce, vešlehejte do nich cukr, olej, mléko, ořechy, mouku a krupici. Z ingrediencí vymíchejte těsto, do kterého na závěr přimíchejte kypřící prášek do pečiva. 

Poznámka: Mouku prosejte přes sítko, aby se do pekáče nedostaly hrudky.

2. KROK

Těsto nalijte do pekáče a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Do rendlíku nalijte vodu a smíchejte ji s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Sirup přiveďte k varu a vařte jej 5 minut.

Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu.

3. KROK

Upečený korpus vyndejte z trouby a polijte jeho povrch připraveným sirupem. Dezert vložte do lednice a chlaďte přibližně 40 minut. Mezitím připravte polevu tak, že vyšleháte smetanu s vanilkovým pudinkem v prášku.

4. KROK

Tip: Zda je korpus upečený, zjistíte tak, že do něj píchnete na několika místech špejlí. Pokud vytáhnete čistou špejli, je korpus upečený. V případě, že se na špejli těsto zachytí, pečte dál.

5. KROK

Krémem pokryjte celý povrch vychlazeného korpusu politého sirupem a ozdobte ho nasekanými ořechy. 

Poznámka: Hrnkové ořechové řezy podávejte nakrájené na kousky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Serpica Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů