Jednoduchý piškotový dort - postup přípravy
Toto je základní recept na piškotový korpus, který můžete využít jen tak samotný jako jednoduchý moučník, anebo jej dozdobte různými druhy krémů, ovocem, želatinou nebo jakkoliv jinak podle vlastní fantazie. O recepturu se s námi podělila paní Andy z Andy vaří pro zdraví.
Ingredience
Vyklepněte pět vajíček a oddělte žloutky od bílků. Vaječné žloutky vyšlehejte s cukrem a postupně přidávejte horkou vodu (s tou nespěchejte, aby se vám vajíčka vlivem horké vody nesrazila). Přimíchejte citrónovou kůru a polohrubou mouku a míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
Z bílků vyšlehejte pevný sníh a jemnými krouživými pohyby stěrkou směrem odspodu nahoru jej vmíchejte do žloutkové směsi.
Hotové těsto vlijte do kulaté dortové formy o průměru 25 cm vyložené pečicím papírem a dejte ho péct do trouby rozehřáté na teplotu 160 °C po dobu kolem 45 minut. Zda je dort dostatečně propečený, zkontrolujte zapíchnutou špejlí. Po dopečení piškot nechte vychladnout a ozdobte podle vlastní fantazie.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví