Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí stánkové langoše s česnekem a sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Domácí stánkové langoše s česnekem a sýrem - postup přípravy

Připravte si rychlé domácí stánkové langoše podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou nadýchané, křupavé, vláčné a ochutit je můžete dle vlastní chuti.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vlažné mléko, cukr a kostku droždí. Kvásek přikryjte čistou utěrkou a nechte jej 15 minut stát. 

2. KROK

V jiné míse smíchejte mouku, sůl, kvásek a uhněťte těsto, které také přikryjte utěrkou a nechte jej 30 minut kynout. Po této době těsto rozdělte na 8 stejných kusů a nechte je pod utěrkou odpočívat dalších 10 minut. 

3. KROK

Následně z každého kousku vyválejte plát o výšce přibližně 1,5 cm a smažte je na rozpáleném oleji z každé strany po dobu cca 2 minut, dozlatova. Hotové langoše podávejte s tatarkou, kečupem a prolisovaným česnekem. Na závěr pokrm posypte nastrouhaným sýrem.

4. KROK

Tip: Česnek můžete také prolisovat do trochy vody ochucené špetkou soli. Touto směsí můžete langoše pomazat – chuť česneku díky tomu nebude tak výrazná.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů