Dietní salát z pekingského zelí s jogurtovým dresinkem - postup přípravy
Toužíte-li zhubnout až 2 kilogramy za týden, připravte si dietní salát, který je chutný a pomáhá spalovat břišní tuk. Můžete ho jíst samotný, ale také přidávat jako dietní přílohu k masu.
Základ
Zálivka
Čínské zelí rozdělte na jednotlivé listy, které položte na sebe a nakrájejte je na tenké proužky. Vsypte je do mísy a na kolečka nakrájejte salátovou okurku, kterou vložte do jiné mísy.
Okurky osolte, promněte a nechte sůl 10 minut působit. Zatím omyjte a nakrájejte na malé kousky červenou papriku, z které jste předem odstranili semeník.
V pánvi rozehřejte olej a papriku smažte 3 minuty. Oloupejte a na proužky nakrájejte cibuli, kterou po třech minutách vmíchejte k paprice a smažte další 4 minuty. Následně směs v pánvi pocukrujte, zamíchejte a přidejte do mísy s nakrájeným čínským zelím.
Okurky vymačkejte, abyste se zbavili šťávy, kterou díky soli pustily a vložte je do mísy s připravenou zeleninou. Omyjte a nadrobno nakrájejte jarní cibulku, kterou rovněž přidejte k ingrediencím v míse.
V jiné misce smíchejte jogurt se sušenými rajčaty, italskými bylinkami, hořčičnými semínky, jablečným octem a prolisovaným česnekem. Zálivku poté smíchejte se zeleninou.
Poznámka: Dietní salát můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k masu. Skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě ho dejte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pollyina kuchyně