Pečená sekaná roláda v těstě se sýrem a bylinkami - postup přípravy
Pokud hledáte originální recept na nedělní oběd, vyzkoušejte recept na pečenou sekanou roládu v těstě se sýrem a bylinkami. Podávat ji můžete s bramborovou kaší nebo jen s osvěžujícím zeleninovým salátem.
Na těsto
Na maso
Na náplň
Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte do ní kypřicí prášek do pečiva a sůl. Směs promíchejte a přidejte do ní změklé máslo a zakysanou smetanu.
Ze směsi vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté ho zabalte do sáčku nebo potravinářské fólie a vložte ho na 1 hodinu do lednice.
Do mísy přendejte mleté maso. Přidejte do něj mletou nebo nadrobno nasekanou cibuli, vejce, strouhanku, kmín, papriku a sůl. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.
S mletým masem několikrát bouchněte, dostanete tak něj přebytečný vzduch. Na pracovní linku vyloženou potravinářskou fólií položte maso a rozprostřete ho do tvaru obdélníku.
Mleté maso pečlivě potřete zakysanou smetanou, kterou poté posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a nastrouhanou mozzarellou.
Rajče omyjte, zbavte ho bubáka, nakrájejte ho na malé kousky a vyskládejte ho na sýr. Kopr a jarní cibulku nasekejte na kousky a nasypte ho na rajčata.
Pomocí potravinářské fólie maso zarolujte a vložte ho do lednice na 20 minut. Těsto vyjměte z lednice a přendejte ho na pracovní plochu vyloženou pečicím papírem.
Pečicí papír lehce posypte hladkou moukou a těsto rozválejte do obdélníku. Poté na něj položte roládu z mletého masa a pečlivě ho do něj zabalte.
Zabalenou roládu potřete žloutkem a pomocí vidličky na ní udělejte ozdobné vroubky. Poté ji přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Roládu vložte do předehřáté trouby na teplotu 160–190 °C a pečte ji po dobu 45–55 minut. Poté ji vyjměte a nakrájejte ji na kousky.
Sekanou roládu v těstě ihned servírujte s bramborovou kaší nebo s osvěžujícím zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.