Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená sekaná roláda v těstě se sýrem a bylinkami

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Pečená sekaná roláda v těstě se sýrem a bylinkami - postup přípravy

Pokud hledáte originální recept na nedělní oběd, vyzkoušejte recept na pečenou sekanou roládu v těstě se sýrem a bylinkami. Podávat ji můžete s bramborovou kaší nebo jen s osvěžujícím zeleninovým salátem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na těsto

Na maso

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte do ní kypřicí prášek do pečiva a sůl. Směs promíchejte a přidejte do ní změklé máslo a zakysanou smetanu.

2. KROK

Ze směsi vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté ho zabalte do sáčku nebo potravinářské fólie a vložte ho na 1 hodinu do lednice.

3. KROK

Do mísy přendejte mleté maso. Přidejte do něj mletou nebo nadrobno nasekanou cibuli, vejce, strouhanku, kmín, papriku a sůl. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.

4. KROK

S mletým masem několikrát bouchněte, dostanete tak něj přebytečný vzduch. Na pracovní linku vyloženou potravinářskou fólií položte maso a rozprostřete ho do tvaru obdélníku.

5. KROK

Mleté maso pečlivě potřete zakysanou smetanou, kterou poté posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a nastrouhanou mozzarellou.

6. KROK

Rajče omyjte, zbavte ho bubáka, nakrájejte ho na malé kousky a vyskládejte ho na sýr. Kopr a jarní cibulku nasekejte na kousky a nasypte ho na rajčata.

7. KROK

Pomocí potravinářské fólie maso zarolujte a vložte ho do lednice na 20 minut. Těsto vyjměte z lednice a přendejte ho na pracovní plochu vyloženou pečicím papírem.

8. KROK

Pečicí papír lehce posypte hladkou moukou a těsto rozválejte do obdélníku. Poté na něj položte roládu z mletého masa a pečlivě ho do něj zabalte.

9. KROK

Zabalenou roládu potřete žloutkem a pomocí vidličky na ní udělejte ozdobné vroubky. Poté ji  přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

10. KROK

Roládu vložte do předehřáté trouby na teplotu 160–190 °C a pečte ji po dobu 45–55 minut. Poté ji vyjměte a nakrájejte ji na kousky.

11. KROK

Sekanou roládu v těstě ihned servírujte s bramborovou kaší nebo s osvěžujícím zeleninovým salátem.

12. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

13. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů