Krémové čokoládové kostky ze 2 druhů čokolády - postup přípravy
Pokud hledáte recept na jednoduchý dezert, který by se vám doslova rozplýval na jazyku, připravte si krémové čokoládové kostky. Jsou nadýchané, lahodné a chuťově výrazné díky přidaným ořechům.
Těsto
Krém
Zdobení
Na vymazání
Nejprve si připravte krém. V míse vyšlehejte vaječné žloutky s vanilkovým pudinkem v prášku, cukrem, lžící mouky a trochou mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu.
Jakmile mléko začne pěnit, odstraňte ho z tepla a přimíchejte do něj směs s vaječnými žloutky. Hrnec postavte znovu na teplo a zahřívejte 2–4 minuty, do zhoustnutí. Hotovou směs rozdělte na dvě stejné části do různých misek.
Do jednoho těsta vešlehejte kousky bílé čokolády a do druhého těsta bílou čokoládu. Oba krémy přikryjte potravinovou fólií a nechte je vychladnout.
Poznámka: Potravinovou fólii položte na oba krémy tak, aby se jich těsně dotýkala. Díky tomu se vám na nich nevytvoří škraloup.
Zatím v misce vyšlehejte vaječné bílky s cukrem, který přidávejte po troškách. Jakmile vznikne tuhý sníh, vmíchejte do něj namleté ořechy a lžíci mouky. Těsto rovnoměrně rozprostřete do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Jestli je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud vyndáte čistou špejli, máte hotovo. Pokud na ní těsto zůstane, ještě chvíli pečte.
Vychladlý světlý krém prošlehejte a vmíchejte do něj margarín nebo máslo. Stejně postupujte také u tmavého krému. Část světlého krému rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu korpusu a na něj natřete tmavý krém. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete tmavým krémem.
Na závěr v míse vyšlehejte šlehačku, kterou potřete tmavý krém na povrchu dezertu.
Tip: Krémové čokoládové kostky podávejte nakrájené a ozdobené nastrouhanou čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice