Ovesné sušenky s jablky, ořechy a rozinkami - postup přípravy
Chcete-li svým přátelům a rodině naservírovat něco lahodného a zároveň zdravého, připravte jim tyto ovesné sušenky s jablky. Jsou vláčné, mírně křupavé a plné zdravých ingrediencí.
Ingredience
V míse smíchejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi vmíchejte vejce a nastrouhanou pomerančovou kůru.
Poznámka: Pomerančovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.
Do mísy přisypte ovesné vločky, mouku a kypřící prášek do pečiva. Ingredience důkladně zamíchejte a směs nechte odpočinout 5–10 minut. Zatím omyjte a na kousky nakrájejte jablko, z kterého jste odstranili jádřinec.
K jablkům přidejte rozinky, ořechy a vše zakápněte 3–4 lžícemi pomerančové šťávy. Jablečnou směs vmíchejte k ovesným sušenkám a začněte vytvářet sušenky o průměru cca 5 cm, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Tip: Do jablečné náplně můžete přidat skořici. Místo ořechů a rozinek zase můžete použít jiné sušené ovoce, jako jsou například meruňky nebo sušené švestky, či kokosové lupínky.
Ovesné sušenky s jablky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení je nechte vychladnout a podávejte je ke kávě, čaji nebo je servírujte s mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко