Hospodský katův šleh s feferonkami a hranolky - postup přípravy
Připravte si klasickou hospodskou pochoutku podle receptu z kanálu Recepty bez brepty v pohodlí svého domova. Katův šleh obsahuje křehké vepřové maso, které je doplněno skvělou chutí paprik a několika druhy omáček.
Základ
Příloha
Vepřové maso nakrájejte na malé kousky a vložte je do mísy, kde je smíchejte s bramborovým škrobem. Omyjte a na proužky nakrájejte papriky a oloupanou cibuli.
Na proužky nakrájejte také feferonky a nadrobno nakrájejte oloupaný česnek, nakládané okurky a začněte restovat maso.
Na pánvi rozehřejte olej a restujte na něm maso přibližně 4 minuty ze všech stran. Maso ochuťte černým pepřem a solí. Orestované vepřové vyndejte a do výpeku dejte smažit cibuli, chilli papričky, feferonky a okurky. Smažte přibližně 3 minuty a vše zalijte rajčatovým pyré.
Do směsi vmíchejte také sójovou a worcestrovou omáčku a maso vraťte zpět do pánve. Ingredience zamíchejte a smažte ještě 1 minutu.
Bramboru oloupejte, nakrájejte ji na tenké hranolky, které propláchněte a vložte je do vroucí vody na maximálně 2 minuty. Uvařenou přílohu položte na čistou utěrku, která z nich vysaje vodu.
Následně je smažte v oleji na mírném plameni po dobu 2 minut a poté zvyšte teplotu na maximum. Smažte dozlatova, přibližně další 2 minuty.
Poznámka: Usmažené hranolky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Křen oloupejte a nastrouhejte jej najemno.
Poznámka: Pikantní masovou směs podávejte společně s usmaženými hranolky, křenem a domácí tatarskou omáčkou. Pokrm můžete ozdobit trochou nakrájené jarní cibulky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty