Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hospodský katův šleh s feferonkami a hranolky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Hospodský katův šleh s feferonkami a hranolky - postup přípravy

Připravte si klasickou hospodskou pochoutku podle receptu z kanálu Recepty bez brepty v pohodlí svého domova. Katův šleh obsahuje křehké vepřové maso, které je doplněno skvělou chutí paprik a několika druhy omáček.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na malé kousky a vložte je do mísy, kde je smíchejte s bramborovým škrobem. Omyjte a na proužky nakrájejte papriky a oloupanou cibuli. 

2. KROK

Na proužky nakrájejte také feferonky a nadrobno nakrájejte oloupaný česnek, nakládané okurky a začněte restovat maso.

3. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a restujte na něm maso přibližně 4 minuty ze všech stran. Maso ochuťte černým pepřem a solí. Orestované vepřové vyndejte a do výpeku dejte smažit cibuli, chilli papričky, feferonky a okurky. Smažte přibližně 3 minuty a vše zalijte rajčatovým pyré.

4. KROK

Do směsi vmíchejte také sójovou a worcestrovou omáčku a maso vraťte zpět do pánve. Ingredience zamíchejte a smažte ještě 1 minutu.

5. KROK

Bramboru oloupejte, nakrájejte ji na tenké hranolky, které propláchněte a vložte je do vroucí vody na maximálně 2 minuty. Uvařenou přílohu položte na čistou utěrku, která z nich vysaje vodu.

6. KROK

Následně je smažte v oleji na mírném plameni po dobu 2 minut a poté zvyšte teplotu na maximum. Smažte dozlatova, přibližně další 2 minuty.

Poznámka: Usmažené hranolky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

7. KROK

Křen oloupejte a nastrouhejte jej najemno. 

Poznámka: Pikantní masovou směs podávejte společně s usmaženými hranolky, křenem a domácí tatarskou omáčkou. Pokrm můžete ozdobit trochou nakrájené jarní cibulky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů