Vaječná omeleta s hranolky, rajčaty a bazalkou - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům omelet, určitě vyzkoušejte tento zajímavý recept, který obsahuje hranolky. Omeleta je zajímavá svým vzhledem i chutí. Navíc ji připravíte za pár minut a můžete ji podávat i zastudena.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na hranolky. Na pánvi rozpusťte máslo a hranolky na něm smažte přibližně 4 minuty, dozlatova.
Poznámka: Hranolky propláchněte ve vodě a poté je vysušte pomocí suché utěrky.
Zatímco se hranolky smaží, nakrájejte na proužky červenou papriku, z které jste předem odstranili semeník. Papriku přidejte k hranolkům společně s plátky mandlí a smažte další 2 minuty.
Poznámka: Trochu mandlí si nechte bokem na závěrečné zdobení.
Chilli papričku nakrájejte na kolečka a vmíchejte ji k ingrediencím, které se smaží. Nakrájejte nadrobno také omytou jarní cibulku, kterou rovněž vmíchejte do pánve.
V míse vyšlehejte vejce se solí a zalijte jimi ingredience v pánvi, kterou poté zakryjte pokličkou a smažte na mírném ohni do změknutí – potrvá to přibližně 5 minut.
Nyní omyjte a nakrojte povrch rajčete, které zalijte horkou vodou. Oloupejte ho a nakrájejte na malé kousky, které smíchejte s listy bazalky.
Poznámka: Spaření rajčete vám pomůže snadno z něj odstranit slupku.
Vaječnou omeletu s hranolky posypte směsí s rajčete a bazalky a podávejte ji posypanou plátky mandlí.
Poznámka: Pokrm můžete servírovat hned, ale skvěle chutná také zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: viele Rezepte