Jemný hráškový krém se zakysanou smetanou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na rychlou sobotní polévku, vyzkoušejte tento jemný hráškový krém bez mouky podle paní Podolákové Burkartové. Doplnit ho můžete smaženou cibulkou, zakysanou smetanou nebo pečenými krutony.
Hráškový krém
Na ozdobu
Šalotku a česnek očistěte. Šalotku nakrájejte na drobné kostičky a následně nasekejte česnek na tenké plátky.
Do hrnce nalijte přepuštěné máslo a nechte ho dostatečně rozehřát. Šalotku orestujte dozlatova a poté k ní přidejte česnek, který nechte jen krátce provonět.
Do hrnce přidejte lístky bazalky, mražený hrášek a směs zalijte vývarem. Vše pečlivě promíchejte a polévku dochuťte solí dle své chuti.
Jakmile bude hrášek uvařený, část z něj odeberte a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Polovinu hrášku poté vraťte zpět do polévky.
Hráškový krém ihned servírujte. Před podáváním ho můžete ozdobit lžící zakysané smetany, smaženou cibulkou a zbylým hráškem.
Tip: Bazalku můžete také nahradit estragonem nebo osvěžující mátou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.