Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Tatarský biftek z hovězí svíčkové - postup přípravy

Pokud doma máte kus hovězí svíčkové a přemýšlíte co s ní, vyzkoušejte oblíbený pokrm českým restaurací a připravte si tatarský biftek podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Podávejte ho s klasickými topinkami, česnekem a zeleninou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Hovězí maso nejdříve nakrájejte na menší kousky a poté ho rozemelte v mlýnku na maso. Mleté maso vraťte zpět do mlýnku a namelte ho ještě jednou.

2. KROK

K mletému masu přidejte kmín, sladkou papriku, černý pepř, sůl dle chuti a jeden žloutek. Směs lehce promíchejte a vlijte do ní worcestrovou omáčku, kečup a hořčici.

3. KROK

Česnek a cibuli očistěte. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek prolisujte a zeleninu přidejte do mísy.

4. KROK

Tatarský biftek velmi pečlivě promíchejte. Poté ho naservírujte na talíř, uprostřed vytvořte malý důlek a přendejte do něj žloutek.

5. KROK

Tatarský biftek můžete ihned servírovat s topinkami, česnek a zeleninou.

6. KROK

Tip: Pokud se obáváte konzumace syrového masa, nechte ho přes noc zmrznout v mrazáku. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů