Plněná vejce s granátovým jablkem - postup přípravy
Milovníci vajec ocení tento velmi originální recept na plněná vejce, která můžete podávat jako předkrm, až vás o Velikonocích navštíví rodina a přátelé. Recept je velmi rychlý a nemusí se ho bát ani začínající kuchaři.
Ingredience
Vejce vařte 10 minut v osolené vodě, poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Poznámka: Vejce obsahují sůl, která se během přípravy vyvaří. Přidáním soli do vody tomuto zabráníte. Vejce pak budou chutnější a výživnější.
Uvařená vejce rozpulte a vyndejte z nich opatrně žloutky, které pomocí vidličky rozmačkejte. Ořechy nasekejte nadrobno a sýr nastrouhejte na jemno. Obě ingredience vmíchejte do misky se žloutky, přidejte k nim prolisovaný česnek se solí a majonézou.
Vše v misce zamíchejte a salát, který jste předem omyli, nakrájejte na asi 4cm kousky, kterými vystelte uvařené bílky. Na kousky salátu položte lžičku žloutkové náplně a ozdobte ji několika zrnky granátového jablka.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко