Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s kefírem a marmeládou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bábovka s kefírem a marmeládou - postup přípravy

Tento dezert je skutečně jednoduchý a oblíbí si ho nejen dospělí, ale také děti. V bábovce najdete rozinky, které můžete vyměnit za chutné čokoládové kousky. Recept je vhodný i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem a poté k nim vešlehejte kefír. Do mísy s moukou vmíchejte kypřící prášek do pečiva a suchou směs postupně vešlehejte do tekuté směsi. 

Poznámka: Mouku je nutné přidávat postupně, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Do poslední části mouky vmíchejte rozinky a přidejte ji do těsta. Formu na bábovku vymažte máslem a těsto do ní rovnoměrně vlijte. Bábovku s kefírem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.

Tip: Místo rozinek můžete použít kousky čokolády.

3. KROK

Tip: Po upečení do bábovky píchněte špejlí na několika místech. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. Uchytí-li se trocha těsta na špejli, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Jakmile je bábovka hotová, vyjměte ji z formy, potřete ji oblíbeným džemem, a posypte ji rozemletými sušenkami. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů