Smažené bramborové bochánky s jogurtovým dipem - postup přípravy
Pokud jste milovník bramboráků, pak rozhodně vyzkoušejte recept na smažené bramborové bochánky s jogurtovo-petrželovým dipem. Podávat je můžete jako přílohu, avšak i samotné chutnají naprosto skvostně.
Bramborové bochánky
Jogurtovo-petrželový dip
Brambory pečlivě oloupejte, omyjte je spolu s cuketou a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Poté zeleninu přendejte do mísy.
Jarní cibulku nakrájejte na tenké kolečka a přidejte ji do mísy. Rozklepněte do ní vejce a směs ochuťte solí a mletým černým pepřem. Poté ji pečlivě promíchejte.
Do mísy nalijte kefír a přisypte do ní polovinu mouky. Směs lehce promíchejte. Poté do ní přidejte zbytek mouky a velmi důkladně vše promíchejte.
Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Pomocí dvou lžic vytvořte malé bochánky, vložte je do oleje a smažte je z obou stran do zlatova.
Bramborové bochánky vyjměte z pánve, přendejte je na ubrousek a nechte z nich okapat přebytečný olej.
Do mísy nalijte bílý jogurt, přidejte do něj nasekanou petrželku a nastrouhaný česnek na jemném struhadle.
Dip dochuťte solí, mletým černým pepřem a sladkou paprikou. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.
Bramborové bochánky servírujte ještě teplé s jogurtovo-petrželovým nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.