Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené bramborové bochánky s jogurtovým dipem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené bramborové bochánky s jogurtovým dipem - postup přípravy

Pokud jste milovník bramboráků, pak rozhodně vyzkoušejte recept na smažené bramborové bochánky s jogurtovo-petrželovým dipem. Podávat je můžete jako přílohu, avšak i samotné chutnají naprosto skvostně.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Bramborové bochánky

Jogurtovo-petrželový dip

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory pečlivě oloupejte, omyjte je spolu s cuketou a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Poté zeleninu přendejte do mísy.

2. KROK

Jarní cibulku nakrájejte na tenké kolečka a přidejte ji do mísy. Rozklepněte do ní vejce a směs ochuťte solí a mletým černým pepřem. Poté ji pečlivě promíchejte.

3. KROK

Do mísy nalijte kefír a přisypte do ní polovinu mouky. Směs lehce promíchejte. Poté do ní přidejte zbytek mouky a velmi důkladně vše promíchejte.

4. KROK

Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Pomocí dvou lžic vytvořte malé bochánky, vložte je do oleje a smažte je z obou stran do zlatova.

5. KROK

Bramborové bochánky vyjměte z pánve, přendejte je na ubrousek a nechte z nich okapat přebytečný olej.

6. KROK

Do mísy nalijte bílý jogurt, přidejte do něj nasekanou petrželku a nastrouhaný česnek na jemném struhadle.

7. KROK

Dip dochuťte solí, mletým černým pepřem a sladkou paprikou. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.

8. KROK

Bramborové bochánky servírujte ještě teplé s jogurtovo-petrželovým nebo jiným oblíbeným dipem.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ricette Fresche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů