Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené brambory s cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smažené brambory s cibulí - postup přípravy

Abyste si parádně pochutnali, nemusíte nutně dlouze vařit složitá jídla z drahých surovin. Vyzkoušejte jednoduché a voňavé opečené brambory z pánve.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte brambory a nakrájejte je na kulaté plátky silné kolem půl centimetru. Čtvrtku cibule nakrájejte na tenké půlměsíčité plátky, které rozdělte na jednotlivé nudličky.

2. KROK

Do hluboké pánve (nejlépe wok) nalijte trochu olivového oleje a přidejte pár kousků másla. Tuk rozehřejte a vhoďte do něj pokrájené brambory. Posypejte je pepřem, sladkou paprikou, solí, tymiánem, sušenou petrželkou nebo jakýmkoliv dalším nebo jiným kořením, které máte rádi. Koření s bramborami promíchejte, přiklopte je pokličkou a nechte je dusit asi 5 minut.

3. KROK

Po pěti minutách přidejte k bramborám do pánve nakrájenou cibulku a brambory dobře promíchejte, aby se u dna nezačaly připalovat. Na středním žáru pak pokračujte v opékání a dušení pod pokličkou. Čas od času je průběžně promíchávejte, aby se všechny rovnoměrně opekly.

4. KROK

Když jsou brambory příjemně zlatavé, ještě trochu je posypejte solí, případně pepřem a petrželkou a opatrně promíchejte, abyste neponičili uvařené okraje. Podlijte je kapkou vody, stačí asi 3 až 4 lžíce, a nechte je dusit doměkka.

5. KROK

Hotové brambory se hodí jako součást snídaně, oběda i večeře a báječně ladí třeba s vejci a slaninou.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů