Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí po Thajsku s cibulí a paprikou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Kuřecí po Thajsku s cibulí a paprikou - postup přípravy

Přineste na svůj jídelní stůl trochu Asie v podobě kuřecího po Thajsku. Pokrm je příjemně pikantní a obsahuje bulharský pepř, zajímavou ingredienci, která jídlu dodává originální chuť.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Omáčka

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na drobné kousky a cibuli a omytý bulharský pepř bez semeníku nakrájejte na tenké proužky. V pánvi rozehřejte olej a smažte na něm kuřecí maso 5–7 minut. 

2. KROK

Poté maso z pánve vyjměte a do stejné pánve vsypte nakrájenou zeleninu, kterou smažte přibližně 5 minut, do změknutí. Zatím připravte omáčku.

3. KROK

V míse smíchejte med se sójovou omáčkou, moukou, nakrájeným česnekem, černým pepřem, kurkumou, zázvorem a chilli. Do pánve k zelenině přimíchejte maso, směs osolte a zalijte připravenou omáčkou. 

4. KROK

Ingredience důkladně promíchejte, smažte 10 minut a poté můžete ihned podávat.

Poznámka: Kuřecí po Thajsku můžete podávat posypané sezamovými semínky s nudlemi nebo rýží.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů