Kuřecí po Thajsku s cibulí a paprikou - postup přípravy
Přineste na svůj jídelní stůl trochu Asie v podobě kuřecího po Thajsku. Pokrm je příjemně pikantní a obsahuje bulharský pepř, zajímavou ingredienci, která jídlu dodává originální chuť.
Základ
Omáčka
Na smažení
Kuřecí prsa nakrájejte na drobné kousky a cibuli a omytý bulharský pepř bez semeníku nakrájejte na tenké proužky. V pánvi rozehřejte olej a smažte na něm kuřecí maso 5–7 minut.
Poté maso z pánve vyjměte a do stejné pánve vsypte nakrájenou zeleninu, kterou smažte přibližně 5 minut, do změknutí. Zatím připravte omáčku.
V míse smíchejte med se sójovou omáčkou, moukou, nakrájeným česnekem, černým pepřem, kurkumou, zázvorem a chilli. Do pánve k zelenině přimíchejte maso, směs osolte a zalijte připravenou omáčkou.
Ingredience důkladně promíchejte, smažte 10 minut a poté můžete ihned podávat.
Poznámka: Kuřecí po Thajsku můžete podávat posypané sezamovými semínky s nudlemi nebo rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko