Větrníkové kuličky s pudinkovým krémem - postup přípravy
Tento dezert si zamilujete pro jeho jednoduchou přípravu a sladkou chuť pudinkového krému. Větrníkové kuličky jsou roztomile malinké, a díky tomu se velmi pohodlně jedí.
Pudinkový krém
Těsto
Nejprve si připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s máslem a směs zahřívejte 1 minutu. Rendlík odstavte z tepla a vmíchejte do jeho obsahu krém vyšlehaný z vaječných žloutků a cukru, do kterého jste vmíchali kukuřičný škrob.
Rendlík znovu dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte 1 minutu do zhoustnutí. Poté vmíchejte vanilkové aroma, míchejte 30 vteřin a poté směs přelijte do mísy a nechte vychladnout.
Nyní připravte těsto tak, že v rendlíku smícháte vodu, s mlékem, cukrem, solí a máslem. Směs přiveďte k varu, ale nevařte ji. Vypněte oheň a vmíchejte do směsi mouku. Jakmile se ingredience propojí, znovu zapněte oheň a míchejte další 2 minuty.
Poté těsto přendejte do mísy a nechte chladnout. V jiné misce vyšlehejte vejce, které po částech zapracujte do těsta tak, jak je ukázáno ve videu. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvářejte malé hromádky.
Poznámka: Špičky, které vám na hromádkách vznikly, zatlačte prstem, který před tím vždy namočte do vody, aby se vám prst k těstu nelepil.
Větrníkové kuličky pečte v předehřáté troubě na 185 °C po dobu 10 minut a poté snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších 10–12 minut.
Do cukrářského sáčku nyní vložte krém a po upečení jím kuličky naplňte skrze vytvořený otvor.
Tip: Dírku do kuliček udělejte zespodu špejlí nebo tenkým dřívkem. Můžete použít například čínskou hůlku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delmira Cooking