Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Větrníkové kuličky s pudinkovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Větrníkové kuličky s pudinkovým krémem - postup přípravy

Tento dezert si zamilujete pro jeho jednoduchou přípravu a sladkou chuť pudinkového krému. Větrníkové kuličky jsou roztomile malinké, a díky tomu se velmi pohodlně jedí.

Ingredience pro:
19 kusů
+ -

Pudinkový krém

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s máslem a směs zahřívejte 1 minutu. Rendlík odstavte z tepla a vmíchejte do jeho obsahu krém vyšlehaný z vaječných žloutků a cukru, do kterého jste vmíchali kukuřičný škrob.

2. KROK

Rendlík znovu dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte 1 minutu do zhoustnutí. Poté vmíchejte vanilkové aroma, míchejte 30 vteřin a poté směs přelijte do mísy a nechte vychladnout. 

3. KROK

Nyní připravte těsto tak, že v rendlíku smícháte vodu, s mlékem, cukrem, solí a máslem. Směs přiveďte k varu, ale nevařte ji. Vypněte oheň a vmíchejte do směsi mouku. Jakmile se ingredience propojí, znovu zapněte oheň a míchejte další 2 minuty. 

4. KROK

Poté těsto přendejte do mísy a nechte chladnout. V jiné misce vyšlehejte vejce, které po částech zapracujte do těsta tak, jak je ukázáno ve videu. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvářejte malé hromádky. 

5. KROK

Poznámka: Špičky, které vám na hromádkách vznikly, zatlačte prstem, který před tím vždy namočte do vody, aby se vám prst k těstu nelepil. 

6. KROK

Větrníkové kuličky pečte v předehřáté troubě na 185 °C po dobu 10 minut a poté snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších 10–12 minut. 

7. KROK

Do cukrářského sáčku nyní vložte krém a po upečení jím kuličky naplňte skrze vytvořený otvor.

Tip: Dírku do kuliček udělejte zespodu špejlí nebo tenkým dřívkem. Můžete použít například čínskou hůlku.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Delmira Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů