Maďarské kuře se zakysanou smetanou - postup přípravy
Pokud hledáte nejlepší recept na kuře na paprice, vyzkoušejte ho podle slavného maďarského šéfkuchaře. Servírovat ho můžete s těstovinami, rýží nebo s čerstvým chlebem.
Ingredience
Kuřecí stehna pečlivě očistěte, osolte je a opepřete. Poté na pánev nalijte olej a přidejte k němu máslo. Následně stehna osmažte z obou stran dozlatova.
Osmažená kuřecí stehna vyjměte z pánve a dejte je stranou. Na pánev přendejte cibuli nakrájenou na kostičky a smažte ji 5 minut. Poté k ní předejte nasekaný česnek a restujte ho ještě 3 minuty.
Do pánve přidejte mletou papriku a zaprašte ji moukou. Poté do pánve nalijte rajský protlak a vývar. Směs poté velmi pečlivě promíchejte.
Kuřecí stehna vraťte do pánve a duste je přibližně 25 minut. Poté je opět vyjměte a do omáčky vlijte zakysanou smetanu. Vše následně promíchejte.
Hotové kuře na paprice ihned servírujte. Podávat ho můžete s těstovinami, rýží nebo čerstvým chlebem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetitliche Rezepte