Housky na hamburgery se sezamem - postup přípravy
Chystáte-li grilovačku a potřebujete své hosty ohromit domácí přípravou hamburgerů, připravte jim nejen maso, ale také domácí housky na hamburgery, které jsou úžasně vláčné.
Moučná směs
Těsto
V rozpálené pánvi rozmíchejte vodu s moukou a směs vařte 1 minutu. Poté ji nechte volně vychladnout.
V míse smíchejte 125 ml s teplou vodou, solí, cukrem, droždím a sušeným mlékem. Vzniklou směs nechte odpočívat 5 minut a poté do ní vmíchejte moučnou směs, kterou jste restovali na začátku.
Pomocí rukou ingredience prohněťte a vlijte do nich 2–3 lžíce vody. Těsto znovu prohněťte a vlijte do něj olej. Těsto hněťte 20–30 minut, dokud nezíská nadýchanou hladkou konzistenci.
Následně ho vložte do mísy, pomažte jeho povrch trochou oleje, přikryjte potravinovou fólií a nechte ho odpočívat 60 minut.
Jakmile těsto vykyne, znovu ho prohněťte a rozdělte jej na 6 stejně velkých částí, z kterých vytvořte malé bochánky. Ty odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.
Housky na hamburgery potřete studenou vodou a posypte je sezamovými semínky. Následně je pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Po upečení housky potřete trochou rozpuštěného másla, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je volně vychladnout.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yummy