Domácí bramborová kaše s cibulí a česnekem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jakou přílohu uvařit, vyzkoušejte tuto domácí bramborovou kaši ozvláštněnou cibulí a česnekem. Servírovat ji můžete s masem, ale výborná je i samotná.
Ingredience
Brambory oloupejte, pečlivě je omyjte pod tekoucí vodou, vložte je do hrnce a přisypte do nich 1 lžičku soli. Zalijte je vodou tak, aby byly zcela ponořené.
Brambory vařte do změknutí a následně je sceďte. Poté je postupně rozmačkejte pomocí mačkadla na brambory. Do čistého hrnce nalijte olivový olej a přendejte ho na plotnu.
Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou cibuli a lehce ji orestujte. Poté do ní přidejte prolisovaný česnek a jen velmi krátce ho orestujte.
Do hrnce přidejte rozmačkané brambory a zalijte je mlékem. Kaši promíchejte a zjemněte ji máslem. Poté ji dochuťte pepřem a případně solí.
Do bramborové kaše nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a opět ji promíchejte. Poté ji můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nandu Andrade