Polévka s knedlíčky ze sýra s kuřecím masem - postup přípravy
Máte-li kocovinu, nebo jste nachlazení či si prostě chcete pochutnat na poctivém vývaru, připravte si polévku s knedlíčky ze sýra. Její chuť je originální a zamilujete si ji hned napoprvé.
Vývar
Knedlíčky
Na přípravu polévky budete potřebovat 2,5 vývaru, který si můžete připravit předem.
Tip: Pokud vývar nemáte, použijte k jeho výrobě kuřecí skelety, které zalijte studenou vodou, kterou přiveďte k varu a nechte vývar minimálně 1 hodinu probublávat.
Nyní si připravte knedlíčky do polévky. Nastrouhaný sýr smíchejte s vejcem, rozpuštěným máslem, pepřem a polévkovými bylinkami. Ingredience zamíchejte a vmíchejte do nich prosátou mouku.
Poznámka: Těsto na knedlíčky přikryjte sáčkem a nechte ho odpočívat.
Nyní oloupejte a na malé kousky nakrájejte cibuli s brambory a cibulí a zeleninu následně vsypte do vývaru, z kterého jste vyndali kuřecí skelety. Vše vařte dalších 15 minut a mezitím vytvořte z připraveného těsta malé knedlíčky.
Z kuřecích skeletů oberte maso a vložte ho zpět do vývaru společně se sýrovými knedlíčky, které vařte přibližně 2 minuty. Polévku přestaňte vařit a vmíchejte do ní nakrájenou jarní cibulku.
Poznámka: Ingredience v polévce promíchejte a můžete servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья