Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový nákyp se šunkou a česnekem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Bramborový nákyp se šunkou a česnekem - postup přípravy

Pokud patříte mezi kuchaře, kteří neradi tráví vařením příliš mnoho času, máme pro vás tip. Připravte si rychlý bramborový nákyp se šunkou podle paní Romany Važanské, který zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a vložte je do hrnce. Zalijte je studenou vodou, kterou osolte, okmínujte a přiveďte k varu. Brambory vařte přibližně 20 minut, do změknutí. 

Tip: Aby se brambory uvařily rychleji, nakrájejte je na menší kousky.

2. KROK

Po uvaření brambory nastrouhejte najemno a smíchejte je ve větší míse s vejci, smetanou a nakrájenou šunkou. Směs ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. 

3. KROK

Máslem vymažte zapékací mísu a směs do ní rovnoměrně rozprostřete. Bramborový nákyp se šunkou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut. 

Tip: Hotový pokrm můžete servírovat s čerstvým zeleninovým salátem. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů