Bramborový nákyp se šunkou a česnekem - postup přípravy
Pokud patříte mezi kuchaře, kteří neradi tráví vařením příliš mnoho času, máme pro vás tip. Připravte si rychlý bramborový nákyp se šunkou podle paní Romany Važanské, který zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Brambory oloupejte a vložte je do hrnce. Zalijte je studenou vodou, kterou osolte, okmínujte a přiveďte k varu. Brambory vařte přibližně 20 minut, do změknutí.
Tip: Aby se brambory uvařily rychleji, nakrájejte je na menší kousky.
Po uvaření brambory nastrouhejte najemno a smíchejte je ve větší míse s vejci, smetanou a nakrájenou šunkou. Směs ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
Máslem vymažte zapékací mísu a směs do ní rovnoměrně rozprostřete. Bramborový nákyp se šunkou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Tip: Hotový pokrm můžete servírovat s čerstvým zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.