Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Růžový sirup z okvětních lístků růží

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Růžový sirup z okvětních lístků růží - postup přípravy

Připravte si lahodný sirup, který můžete užívat jako přírodní lék na srdeční choroby, ale také jako zajímavý nápoj, až k vám přijdou hosté. Můžete jej zakomponovat také do alkoholických drinků.

Ingredience pro:
10 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okvětní lístky růží otrhejte a po 50 gramech je vložte do připravených sterilizovaných sklenic. Do každé sklenice vsypte 2 g kyseliny citronové a 80 g cukru.

2. KROK

Sklenice zalijte do plna vroucí vodou a důkladně je utěsněte sterilizovanými víčky. Sklenice protřepejte a položte je na čistý ručník na ležato.

Poznámka: Sterilizace nádobí je nutná, abyste předešli znehodnocení nápoje bakteriemi.

3. KROK

Sklenice přikryjte ručníkem nebo dekou a nechte je volně chladnout 20–24 hodin. Poté můžete růžový sirup ihned servírovat. 

4. KROK

Tento nápoj někteří lidé užívají jako přírodní lék na srdeční choroby. 

Poznámka: Na chladném místě můžete, v nádobě bez přístupu vzduchu, skladovat sirup i jeden rok.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů