Růžový sirup z okvětních lístků růží - postup přípravy
Připravte si lahodný sirup, který můžete užívat jako přírodní lék na srdeční choroby, ale také jako zajímavý nápoj, až k vám přijdou hosté. Můžete jej zakomponovat také do alkoholických drinků.
Ingredience
Okvětní lístky růží otrhejte a po 50 gramech je vložte do připravených sterilizovaných sklenic. Do každé sklenice vsypte 2 g kyseliny citronové a 80 g cukru.
Sklenice zalijte do plna vroucí vodou a důkladně je utěsněte sterilizovanými víčky. Sklenice protřepejte a položte je na čistý ručník na ležato.
Poznámka: Sterilizace nádobí je nutná, abyste předešli znehodnocení nápoje bakteriemi.
Sklenice přikryjte ručníkem nebo dekou a nechte je volně chladnout 20–24 hodin. Poté můžete růžový sirup ihned servírovat.
Tento nápoj někteří lidé užívají jako přírodní lék na srdeční choroby.
Poznámka: Na chladném místě můžete, v nádobě bez přístupu vzduchu, skladovat sirup i jeden rok.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir