Originální domácí rajčatový sýr - postup přípravy
Až si připravíte tento rajčatový sýr, už nebudete chtít žádný jiný z obchodu. Sýr je lahodný, má zajímavou chuť a můžete jej servírovat jako pochoutku k vínu nebo jako svačinku s oblíbeným pečivem.
Ingredience
Mléko vlijte do hrnce, který položte na plotnu. Do mléka vmíchejte sůl a zahřívejte ho přibližně 2 minuty, dokud se nezačne vařit.
Těsně před varem vlijte do směsi rajčatovou šťávu, ingredience zamíchejte a přilijte k nim zakysanou smetanu. Na středním plameni vařte 10 minut.
Po této době oheň vypněte a pod pokličkou nechte směs stát 10–15 minut. Následně sesbírejte vrstvu, která se vytvořila na hladině, a vložte ji do formy na výrobu sýra.
Dno lahve s rovným dnem zabalte do potravinové fólie a položte ji na sýr, kde ji nechte 5–7 hodin.
Poznámka: Díky tomuto kroku ze sýra vyteče maximum přebytečné šťávy.
Po této době je váš sýr připravený. Můžete jej podávat nakrájený na kousky jen tak, nebo s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Simple Food