Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivý segedínský guláš s knedlíkem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 97 minut

Poctivý segedínský guláš s knedlíkem - postup přípravy

Inspirujte se rychlým a jednoduchým receptem z Youtube kanálu Recepty bez brepty na poctivý segedínský guláš. Pokrm zasytí, je výživný, plný vitamínů a skvěle chutná.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nahrubo a smažte ji na rozpáleném oleji 4–6 minut, do hněda. Oloupejte také stroužky česneku a slijte vodu ze zelí, které nasekejte nadrobno. 

Poznámka: Šťávu ze zelí nevylévejte, budete ji potřebovat na závěrečné dochucení.

2. KROK

Vepřové maso nakrájejte na větší kusy a přidejte jej společně s nakrájeným česnekem do pánve k cibuli. Restujte přibližně 1 minutu, přidejte nové koření, sůl, pepř, kmín a bobkový list. Ingredience zamíchejte a přidejte červenou papriku.

Tip: Mletou papriku restujte maximálně 30 vteřin, aby nezhořkla. 

3. KROK

Do pánve vlijte vývar, zakryjte ji pokličkou a pokrm duste 45 minut. Poté do pánve přidejte zelí a dle potřeby směs dolijte vodou. Vše duste pod pokličkou dalších 30 minut. 

4. KROK

Na závěr zahustěte poctivý segedínský guláš smetanou, ve které jste rozpustili trochu mouky a vařte dalších 15 minut. 

Poznámka: Provaření mouky je důležité, aby byl pokrm lépe stravitelný.

5. KROK

Po této době guláš dochuťte cukrem a případně šťávou ze zelí, kterou jste si na začátku odložili bokem. 

Tip: Kdo nemá rád příliš kyselý guláš, měl by se šťávou šetřit nebo ji vynechat úplně.

6. KROK

Hotový pokrm podávejte s houskovým knedlíkem. 

Tip: Pokrm můžete servírovat ozdobený lžící smetany. Místo houskového knedlíku můžete jako přílohu použít oblíbené pečivo. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů