Poctivý segedínský guláš s knedlíkem - postup přípravy
Inspirujte se rychlým a jednoduchým receptem z Youtube kanálu Recepty bez brepty na poctivý segedínský guláš. Pokrm zasytí, je výživný, plný vitamínů a skvěle chutná.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nahrubo a smažte ji na rozpáleném oleji 4–6 minut, do hněda. Oloupejte také stroužky česneku a slijte vodu ze zelí, které nasekejte nadrobno.
Poznámka: Šťávu ze zelí nevylévejte, budete ji potřebovat na závěrečné dochucení.
Vepřové maso nakrájejte na větší kusy a přidejte jej společně s nakrájeným česnekem do pánve k cibuli. Restujte přibližně 1 minutu, přidejte nové koření, sůl, pepř, kmín a bobkový list. Ingredience zamíchejte a přidejte červenou papriku.
Tip: Mletou papriku restujte maximálně 30 vteřin, aby nezhořkla.
Do pánve vlijte vývar, zakryjte ji pokličkou a pokrm duste 45 minut. Poté do pánve přidejte zelí a dle potřeby směs dolijte vodou. Vše duste pod pokličkou dalších 30 minut.
Na závěr zahustěte poctivý segedínský guláš smetanou, ve které jste rozpustili trochu mouky a vařte dalších 15 minut.
Poznámka: Provaření mouky je důležité, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Po této době guláš dochuťte cukrem a případně šťávou ze zelí, kterou jste si na začátku odložili bokem.
Tip: Kdo nemá rád příliš kyselý guláš, měl by se šťávou šetřit nebo ji vynechat úplně.
Hotový pokrm podávejte s houskovým knedlíkem.
Tip: Pokrm můžete servírovat ozdobený lžící smetany. Místo houskového knedlíku můžete jako přílohu použít oblíbené pečivo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty